preloader

Bakım & Servis

Asansör Bakımı

Nasa Asansör;  Asansörlerinizin periyodik bakımlarını yaparak siz değerli müşterilerine hizmette sürekliliği sağlamaktadır.

Bir Asansördeki teknik elemanların yapısının olması gerektiği durumun, korunması, yeniden kazandırılıması ve mevcut durumun belirlenip, değerlendirilmesi için gerekli önlemler topluluğuna Asansör Bakımı denilir. Asansör tesisleri, insan hayatı ve mal güvenliği bakımından diğer makina sistemlerinden daha yüksek emniyet ve güvenilirliğe sahip olmalıdır. Uygulanacak planlı ve sistematik bir bakım yöntemiyle asansörden beklenen kesintisiz ve güvenilir çalışma süresi uzatılıp, tamire ihtiyaç azaltılabilir. Nasa Asansör sizlere bu konuda hertürlü yardıma hazırdır.

Asansörünüzün markası ne olursa olsun periyodik bakım sözleşmesi yapmadan önce aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz Nasa Asansör'ün tavsiyesidir.

Asansörler binalarınızın işlevsellik, emniyet  ve de görsellik yönünden  hem maddi hem de hayati açıdan en önemli yatırımlarıdır.
Koruyucu periyodik bakım arızaların azalması ve uzun ömürlü asansör için tek çözümdür.

Sorumsuzca bakım hizmeti yapan firmalar ya da şahıslara yaptırılan bakımlar size zaman içerisinde yüksek onarım harcamaları olarak geri dönecektir.

Nasa Asansör'ün tek hedefi koruyucu bakım ile asansörünüzün sürekli olarak sorunsuz çalışabilmesini sağlamaktır.
Firmamızın bakım hizmetlerini tecrübeli ve uzman teknisyenlerimiz ve mühendislerimiz gerçekleştirmektedir.
Tam teçhizatlı araçlarımızla arızaya minimum sürede müdahele etmekteyiz.
Nasa Asansör montaj, bakım ve onarımlarda kullandığı tüm donanım ve cihazlar CE ya da ISO 9000  gibi kalite belgelerine sahip yüksek kaliteli ürünlerdir.

Bize ihtiyacınız olduğunda yanınızdayız.

Yaygın bir servis ağıyla ve acil durum çağrıları ve arızalar için 7 gün 24 saat çağrı merkezimiz ile hızlı yanıt ve benzersiz bir hizmet sunuyoruz. Böylece sizin ve binanızdaki kullanıcılar için her şey mümkün olduğunca zahmetsiz ve güvenli oluyor.

Asansör Servisi

Nasa Asansör; Asansörlerinizin hertürlü servis hizmetiyle yanınızdadır.

Asansör tesislerinde yapılacak olan rutin temizleme, yağlama ve ayarlama, aşınmayı önemli ölçüde azalttığı gibi arızayı da önlemektedir. Ancak bütün bunlar arızanın meydana gelmesini önlemez.

 Asansörün yağlanması gerekli kısım ve parçaların imalatçı firmanın tavsiyelerine göre ve önerdiği koruyucu yağ ile yapılmalıdır.

Sürekli yağ içinde çalışan elemanların yağ düzey kontrolleri yapılmalı, belirtilen sürede yağlar değiştirilmelidir. Sürtünmeye tabi elemanlar paslanmaya karşı koruyucu yağ ile yağlanmalıdır. Kapalı kısımlar sökülerek, iç kısımlar temizlenmeli ve yağlanmalıdır.

Yağlanması ve temizlenmesi gereken elemanlar;

Askı halatları, belirtilen şekilde yağlanmalı ve birkaç kez kabin durdurulup, çalıştırılmalıdır. Bu halde kayma olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Kılavuz raylar yılda en az bir kez tamamen temizlenip, yağlanmalıdır.

Hidrolik tamponlar, belirlenen aralıklarla kontrol edilmeli, hidrolik  yağının istenen düzeyde tutulmalıdır.
Kumanda anahtarları ve röleler, temizlenmeli ve belirtilen yerleri yağlanmalıdır.
Emniyet halatları aksi belirtilmedikçe yağlanmamalıdır.

Emniyet tertibatlarının hareket eden parçaları temizlenmeli ve belli aralıklarla yağlanmalıdır.
Asansör tesisinin temizlenmesi ve temiz tutulması gereken kısımları;
Asansör boşluğu, temiz tutulmalı, kuyu depo olarak kullanılmamalıdır. Alt boşlukta su toplanmışsa tahliye edilip, yalıtım sağlanmalıdır.
Makina dairesi, temiz tutulmalı ve yağlı olmamalıdır. Burada bakım malzemesi haricinde başka malzemeler bulunmamalıdır.

Kabin üst yüzeyi, temiz olmalı ve tehlike kapağı ile havalandırma sistemi kontrol edilmelidir. Kabin üstünde herhangi bir malzeme bulunmamalıdır.

Asansörün genel kısımları uygun boya ile boyanmalıdır. Boyalar asansörün çalışan kısımlarına zarar vermemelidir.
Servis hizmetinde yağlama, temizleme işlemlerinin haricinde yapılması gereken son işlem ayarlardır.
Asansör tesisinde bulunan kısımlar ve gerekli ayarlar ;

Fren ayarları; frenlemenin sarsıntısız olmasını sağlayacak şekilde bakım talimatında verilen aralıklarla yapılmalıdır.
Kapı ayarları; bakım talimatına göre kapının hızla çarpmasını veya açık (veya aralık) kalmasını önleyecek, istenen yumuşaklıkta kapının kapanmasını sağlayacak şekilde olmalıdır.

Otomatik kapılarda, kapı açıp kapama makinalarının muayenesi ve ayarları yapılmalıdır. Her kapı kilidinin tutukluk yapmadan tam emniyetle kilitlemesini sağlayacak biçimde kilit kabı ile karşılığının muayeneleri ve ayarları da yapılmalıdır.

Röle ayarları; çalıştırıcı ve durdurucu kontaktların basıncının muayenesi ve yayların ayarları yapılır. Klemens vidalarının sıkılığına bakılmalıdır.

Enversör ayarları; kontaktların birbirine göre uzaklıklarının eşitliği sağlanmalı, değme basıncını sağlayan yayların ayarları yapılmalı ve kontaktlardaki oksitlenme giderilmelidir.

Start typing to see posts you are looking for.